Keittiöremontti osa 1. Suunnittelu

Tarkoituksenamme oli kilpailuttaa keittiötä useammassa eri liikkeessä, mutta lopulta oman budjettimme ehdoilla (emme halunneet ottaa tähän remonttiin lainaa), päädyimme kääntymään vain muutaman keittiöliikkeen puoleen, jotka tietojemme mukaan edustivat edullisempaa keittiömyymälää.

Kvik-keittiöt olivat alkuun ykkössijalla, heidän hinta-laatusuhteellaan, sekä 80cm syvillä kaappimoduuleillaan, mutta lopulta päädyimme tuiki tuttuun Ikea-keittiöön, ostokokemuksen helppoudella. Päätökseen vaikutti myös aikomuksemme tehdä keittiö kokonaisuudessaan itse, kaappien kasaus mukaan lukien. Kvikin myyjä antoi hyvin vahvasti ymmärtää, ettei heiltä sen kummempia ohjeita kasaamiseen tule, vaan kaapistot tuodaan läjässä pihaan ja niitä täytynee sitten itse selvitellä, mikä kuuluu mihinkin osaan. Ikeasta sen sijaan tuli käsitys, että kasaus onnistuisi suht vaivatta myös itse, heiltä saatavien ohjeiden avulla.

Screen Shot 2020-11-05 at 10.33.41.png

Suunnitteletko itse, vai käytätkö suunnittelijaa?

Koska halusin lähtökohtaisesti suunnitella keittiön itse, oli Ikean suunnitteluohjelma erinomainen ratkaisu keittiömme suunnitteluun. Ohjelma on yksinkertainen ja helppo käyttää, sekä yllättävän laadukas. Ohjelmalla pystyin hiomaan haluamaani keittiötä hyvin toteutuskelpoiseen muotoon. Sain myös heti valitsemistani tuotteista ostoslistan, sekä kokonaishinnan, jolla pystyin hieman kartoittamaan keittiön tulevaa hintalappua. Viimeisen silauksen sille kävimme kuitenkin tekemässä Ikean keittiöosastolla, ammattilaisen avustamana. Hintakin pysyi lähes samana, kuin olin etukäteen arvioinut.


Keittiöön olisimme halunneet ainakin seuraavat toiminnot:

  • uuni/mikroaaltouuni yhdistelmäkaappi

  • Jenkkikaappi jääpalakoneella (tämä oli Heikin ehdoton vaatimus)

  • erillinen liesi

  • aamiaiskaappi

  • apteekkarinkaappi

  • yläkaapiton keittiö

  • saareke

Listaa lukiessa ei varmaankaan jää epäilystä, etteivät nämä kaikki toiminnot olleet mitenkään toteutettavissa keittiöömme. Käytännössä oli valittava joko yläkaapiton keittiö, tai keittiö korkeilla kaapeilla. Valinta oli vaikea, mutta päädyin kuitenkin yläkaapittomaan ratkaisuun, sen tuoman avaruuden vuoksi. Lisäksi keittiössämme on hyvin tilaa alakaapeille, joten yläkaappeja ei senkään puolesta välttämättä tarvita. Jouduin siis luopumaan muutamasta omasta suosikistani, kuten apteekkarinkaapista, sekä aamiaiskaapista. Hyvillä valinnoilla saimme kuitenkin aamiaiskaapin korvattua vetolaatikoilla, joissa nämä toiminnallisuudet on mahdollista säilyttää, kahvinkeitintä lukuunottamatta. 

Vaikka tummat, jopa mustat keittiöt ovatkin tällä hetkellä houkuttele vaihtoehto, oli meille paras ratkaisu valkoiset kaapit puunsävyisillä työtasoilla. Päädyimme tähän värimaailmaan vanhan talon yleistä henkeä, sekä keittiön pitkäikäisyyttä ajatellen. Moderniin taloon olisin varmasti valinnut toisin.

Kuva: Kvik-keittiöt

Kuva: Kvik-keittiöt

IMG_1782 (1).jpg

Keittiön ja olohuoneen välinen seinä puretaan..

Remontin yhteydessä on järkevää myös purkaa keittiön ja olohuoneen välinen seinä, sillä olemme siitä haaveilleet jo pitkän aikaa. Näin saadaan avaraa, yhtenäistä tilaa, koko alakerran pituudelta ja pystymme kokkaillessa seurustelemaan myös olohuoneen puolelle.

Idean rimoista keittiön ja olohuoneen välissä, sain suoraan Kvikin kuvastossa löytyvästä Linea-keittiöstä (kuva yllä).

Alkuun mietimme myös muodikasta mustaruutuista lasiseinää olohuoneen ja keittiön väliin, mutta sen esiintyminen joka toisessa tuotekuvassa on saanut minut ehkä jopa hieman kyllästymään tuohon seinäelementtiin. Lisäksi pohdin lasiseinän pitkäikäisyyttä. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kyseessä on hetkellinen muoti-ilmiö, joka poistuu muodista yhtä nopeasti kuin se tulikin. Tämä ei siinä tapauksessa olisi kovin kestävä investointi. Pelataan siis varmanpäälle.

IMG_1799 (1).jpg
IMG_1807.jpg

Yllä vielä kuvia keittiöstä nykyisellään. Jännittää aivan nähdä, minkälaiseksi koko koti remontin jälkeen muodostuu.




Edellinen
Edellinen

Keittiöremontti osa 2. seinän purku.

Seuraava
Seuraava

Elämäni kunnossa