Sounds Like Sointu

View Original

Terassien keväthuolto pt 2.

Ensimmäisen osion pääset lukemaan täältä.

Nyt kun alaterassi on öljytty ja sen aidat maalattu, voidaan siirtyä yläterassin puolelle. Täällä kun pääsin vauhtiin, minulla lähtikin hommat taas aivan laukalle.

Näille EcoFurn -kalusteille olisi syytä tehdä kunnostus… Ovat muuten kyllä kauniit ja hyvät istua.

Kuvassa näkyvät punaiset pihakivet saavat nyt lähtöpassit mökille. Tilalle tulee samaa teemaa, mitä terassin takaa johtava pihatie alapihan puolelle.

Tässä yläterassin lähtötilanne. Viime kesänä rakensimme uuden terassiosuuden tuon kuvassa näkyvän vanhan terassin päälle. Työstimme uuden terassin niin, että se olisi tarvittaessa helppo purkaa osittain, mikäli haluamme vaihtaa vanhan, alla olevan terassin uuteen. Mietimme pitkään, purammeko tänä vuonna myös alemman terassin ja rakennamme sen tilalle uuden, mutta mustan öljykäsittelyn jälkeen, terassi saikin vielä jatkoaikaa.

Koska mustaa öljyä jäi yli, keksin käyttää sen meidän pitkiin, talon länsi-puolella sijaitseviin portaisiin.

Loput aitamaalit käytin taas tähän ikivanhaan pihakeinuun. Keinu on taas kuin uusi! Myös H:n rakentamat ulkosohvat saivat uuden vaalean pinnan.

Seuraavana vuorossa olisi terassin jatko-osa, joka rakennetaan edessä näkyvälle paljaaksi kaivetulle nurmikkoalueelle.

Pihan rakentaminen on niin inspiroivaa, etten malttaisi hetkeäkään olla pois työnteosta, mutta homma on myös raskasta! Ihanaa välillä levähtää vain riipputuoliin ihmettelemään kevään edistymistä.